Afnemer betaalt niet: risico beperken

Als DGA hebt u uw zaken waarschijnlijk goed geregeld. De boel is op orde. Maar hebt u wel eens gedacht aan de gevolgen wanneer een van uw grote afnemers niet betaalt? U kunt zich op diverse manieren voor een belangrijk deel indekken tegen deze gevolgen. Neem het eens door met uw financieel specialist. We geven hier alvast wat adviezen.

 

Faillissementen
Door afnemers niet nagekomen betalingsverplichtingen veroorzaken ongeveer een kwart van de bedrijfsfaillissementen in Nederland. Een van de manieren om uzelf daartegen te beschermen is een debiteurenverzekering. Wordt er te laat betaald, dan gaat de verzekeraar erachteraan. Volgt uiteindelijk geen betaling, dan bent u gedekt. Overleg met uw financieel specialist wat voor u de beste verzekering is.

 

Druk op betaling
Voor u levert: vergewis u van de financiële gezondheid van uw afnemer. Wanneer u geleverd hebt, vraag na of alles – inclusief de factuur – in goede orde ontvangen is. Daarnaast is het uiteraard verstandig de betalingstermijn te beperken. Dit heeft niet altijd helemaal het gewenste effect, maar het verhoogt toch de druk op betaling. Wanneer u geen debiteurenverzekering hebt, draag dan tijdig het incasso over.

 

  • Een debiteurenverzekering kan voor u een goed idee zijn. Overleg met uw financieel specialist
  • Vergewis u van de financiële gezondheid van uw afnemer en beperk de betalingstermijn

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: