Belgische fiscus belast Nederbelgische ondernemers

 

Belgische fiscus belast Nederbelgische ondernemers

Wanneer u dga bent, in België woont en u hebt in een bv voor uw pensioen gespaard: grijpt u naast een behoorlijk belastingvoordeel wanneer u uw pensioenvoorziening afkoopt. Onze zuiderburen heffen namelijk belasting over de fiscale korting die u in Nederland ontvangt wanneer u de voorziening afkoopt.

 

Schade beperken
In kringen van fiscalisten wordt geschat dat dit lot enkele honderden Nederbelgische dga’s treft. Ook Nederlandse dga’s elders in Europa kunnen hiermee te maken krijgen. Wat betekent dit voor u? Ons kantoor staat voor u klaar om een en ander met u door te nemen en de schade te beperken.

 

Discriminatie
Tegen de maatregel van de Belgische fiscus is verzet vanuit ons land ontstaan: een aantal fiscalisten stelt dat het onredelijk is dat Nederlandse dga’s in het buitenland anders worden behandeld dan collega’s die in Nederland wonen. Een klacht bij de Europese Commissie, wegens discriminatie, lijkt aanstaande.

 

  • De Belgische belastingdienst heft belasting over de Nederlandse fiscale korting bij het afkopen van uw pensioenvoorziening.
  • Ook Nederlandse dga’s elders in Europa kunnen hiermee te maken krijgen.


Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: