Bijzonder beheer niet altijd reddende engel

Bent u projectontwikkelaar of hebt u een bouwbedrijf? Het heeft er alle schijn van dat u beter uit handen kunt blijven van de afdeling ‘Bijzonder beheer’ bij uw bank. De beste manier om dit te doen is natuurlijk het voeren van een financieel degelijk beleid, in samenwerking met uw accountant.

Soms zit het tegen
Maar soms zit het tegen, zoals u de laatste jaren wellicht zult hebben gemerkt. Een onderzoek van de NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers wijst uit dat een afdeling ‘Bijzonder beheer’ bij een bank niet altijd de behulpzame, reddende engel is,   uitzonderingen daargelaten.

Zorgplicht
De meeste banken zoeken samen met u naar oplossingen, maar voor de bank is het beperken van eigen schade en risico ook van belang: zij moeten immers aan steeds meer regels en wetten voldoen. Hoe begrijpelijk dit ook allemaal is: als ondernemer hebt u er weinig aan.

Uw accountant ziet ‘laag water’ op financieel gebied aankomen. Hij kent alle mogelijkheden die u weghouden van de afdeling ‘Bijzonder beheer’ van uw bank en hij bekijkt hij  hoe een volgende crisis zo goed mogelijk kan worden opgevangen.

• Voor de bank staat het beperken van eigen schade voorop.

• Een degelijk financieel beleid voert u het beste in samenwerking met uw accountant.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: