Fiscale korting bij afkopen van PEB

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft beloofd dat DGA’s binnen afzienbare termijn hun pensioen in eigen beheer (PEB) fiscaal voordelig kunnen afkopen. Dit moet een oplossing bieden voor de ‘pensioenklem’ waarmee veel DGA’s te maken hebben. De maatregelen zouden per 1 januari 2017 in moeten gaan.

 

Huidige pensioenregeling
Voor veel DGA’s geldt dat ze ‘beklemd vermogen’ hebben: geld dat vastzit in het eigen bedrijf ten gevolge van de huidige pensioenregeling voor ondernemers. Wiebes wil de termijn waarbinnen het PEB ‘fiscaal geruisloos’ kan worden afgekocht op drie jaar stellen en de regeling tegelijk stimuleren door de fiscale korting per jaar terug te laten lopen.

 

Spaarvariant
Een spaarvariant is het antwoord voor DGA’s die de pensioenregeling niet afkopen. Door de spaarvariant blijft het geld in de onderneming, waardoor u een reservering voor de oude dag houdt en belasting pas wordt geheven zodra er wordt uitgekeerd.
Ons kantoor neemt graag met u door welke keuze het beste past in uw financiële situatie.

 

  • Er komt voor DGA’s een fiscaal voordelige mogelijkheid het PEB af te kopen
  • Voor DGA’s die hiervan geen gebruik maken wordt een spaarvariant geïntroduceerd

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: