Geld uitlenen: wat komt erbij kijken?

Gaan uw zaken goed en hebt u geld over? Om uw geld te laten renderen, kunt u overwegen geld uit te lenen. Daarmee helpt u iemand en – plat gezegd – het levert meer op dan het geld op de bank te laten staan. Een dergelijke geldlening kunt u verstrekken zonder tussenkomst van de accountant.

Onderhandse akte
Wel moeten alle afspraken uiteraard duidelijk op papier komen, in een onderhandse akte. Op internet zijn voorbeelden te vinden van geldleningsovereenkomsten, maar het is een goed idee uw accountant goed mee te laten kijken voor u zo’n overeenkomst ter ondertekening aanbiedt. Uw accountant zal ook vragen naar de financiĆ«le vooruitzichten van degene aan wie u geld leent.

Hoogte van de rente
Wat sowieso in de onderhandse akte moet worden opgenomen zijn uw gegevens en de gegevens van degene aan wie u de lening verstrekt, de hoogte van de rente (aan de vaststelling daarvan zitten haken en ogen), de betaling van de rente (per maand, per kwartaal of anderszins) en afspraken over de aflossing. Verder spreekt het vanzelf dat beide partijen de overeenkomst moeten ondertekenen.

 

  • Een geldlening kunt u verstrekken zonder tussenkomst van de accountant
  • Laat uw accountant goed meekijken bij het opstellen van een onderhandse akte

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: