Minder belasting voor beleggers

 

Minder belasting voor beleggers
Wanneer u belegt, gaat u in 2018 minder belasting betalen (dit geldt ook voor spaarders). Deze maatregel maakt deel uit van het Belastingplan 2018, in elkaar gezet door het vorige kabinet, dat toen demissionair was. De Eerste Kamer heeft het plan afgelopen december goedgekeurd; de maatregelen in het plan zijn sinds 1 januari van kracht.

 

Lage spaarrente
Het heffingsvrije vermogen in box 3 is verhoogd van 25.000 euro naar 30.000 euro. Voor fiscale partners gaat het gezamenlijke heffingsvrije vermogen van 50.000 euro naar 60.000 euro. Daarnaast sluit de heffing in box 3 beter aan bij het gemiddelde werkelijke rendement, vanwege de lage spaarrente dezer dagen. Voor dit jaar is de gemiddelde spaarrente van juli 2016 tot en met juni 2017 het uitgangspunt.

 

Nieuwe voorstellen
Omdat het Belastingplan 2018 door het demissionaire kabinet Rutte II is opgesteld, zijn de tot nu toe voorgenomen maatregelen niet radicaal van karakter. Wel is er voor het kabinet Rutte III ruimte om met nieuwe voorstellen de plannen meer gestalte te geven. Ons kantoor houdt voor u uiteraard de vinger aan de pols.

 

  • De heffing in box 3 sluit dit jaar beter aan bij het gemiddelde werkelijke rendement.
  • Ook andere maatregelen in het Belastingplan 2018 zijn sinds 1 januari van kracht.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: