Subsidie duurzame inzetbaarheid werknemers

Recent is de subsidieregeling ESF (Europees Sociaal Fonds) Duurzame Inzetbaarheid voor 2016/2017 gepubliceerd. De subsidie is bedoeld voor het inschakelen van een externe adviseur om duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen. De ondersteuning door het ESF is maximaal €10.000.

 

Gezond en veilig
Uw bedrijf komt voor deze subsidie in aanmerking wanneer de externe adviseur zich richt op het bevorderen van gezond en veilig werken – waaronder een gezondere leefstijl en het bestrijden van werkstress. Andere mogelijke doelstellingen: het bevorderen van een leercultuur voor werknemers, het stimuleren van in- en externe mobiliteit van werknemers (waaronder het begeleiden van individuele ambities) en het bevorderen van een flexibele werkcultuur met het oog op een betere combinatie tussen arbeid en zorg.

 

Implementatie
U kunt een adviseur inschakelen voor het geven van zijn visie plus een implementatieplan en voor het begeleiden van de uitvoering ervan, in dialoog met de werknemers. Melden voor de subsidie kan van 14 tot en met 25 november. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wanneer u eerder deze subsidie hebt ontvangen, kunt u opnieuw deelnemen als het gaat om een nieuw project met een nieuwe probleemstelling.

 

  • De subsidie in het kader van bovenstaande regeling is maximaal €10.000
  • Melden voor de subsidie kan van 14 tot en met 25 november bij agentschapszw.nl

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: