Bijtellingspercentages

Wat betreft het bijtellingspercentage van een ‘auto van de zaak’ gaat er het een en ander veranderen. Nu bestaan er vier bijtellingsvarianten, van 4 tot 25%. Dat zijn er met ingang van 2017 nog twee: een reguliere bijtelling van 22% en voor nul-missieauto’s 4%. De manier om een auto uit de bijtelling te houden blijft hetzelfde: privé niet meer dan 500 kilometer per kalenderjaar. Veel mensen met een dure ‘leasebak’ schaffen dan ook een (tweedehands) scootertje aan voor privékilometers in de omgeving.

 

Waterstofauto’s
De 4%-regeling is met ingang van 2019 gebonden aan een maximumcataloguswaarde (netto) van €50.000. Komt de waarde daarboven, dan geldt voor dat deel de reguliere bijtelling van 22%. Waterstofauto’s zijn gevrijwaard van deze beperking, althans, voor zolang het duurt. Er verandert immers nog wel eens wat in de regelgeving op dit gebied.

 

Stapsgewijs: van de baan
Zo zou voor nieuwe auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot 50 g/km het bijtellingspercentage van 15% stapsgewijs worden verhoogd tot 22% in de periode 2017-2019, maar dat is dus van de baan.

 

Samenvattend:

 

  • De enige manier om een auto uit de bijtelling te houden blijft maximaal 500 privékilometers per kalenderjaar
  • De 4%-regeling is met ingang van 2019 gebonden aan een maximumcataloguswaarde (netto) van €50.000

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: