Brexit-subsidie


Subsidie voor Brexit-gevolgen

Wanneer u zaken doet met Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) zou u nadeel kunnen ondervinden van de Brexit. U kunt subsidie aanvragen om gevolgen van de Brexit in kaart te laten brengen. Deze subsidie krijgt u in de vorm van een voucher. Deze kunt u gebruiken voor het inschakelen van een externe deskundige. Deze kan u adviseren over de manier waarop u kunt anticiperen op gevolgen van de Brexit voor uw onderneming.

Voorwaarden

Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar deze subsidie aan te vragen: weer een zorg minder. We kunnen dan eerst beoordelen of uw onderneming in aanmerking komt voor de subsidie. Een van de voorwaarden waaraan u moet voldoen is dat u een mkb-onderneming bent in het West-Europese deel van Nederland.

Vergoeding
Ook de externe deskundige dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Met betrekking tot alle regelgeving licht ons kantoor u graag voor. Met de voucher, die zes maanden geldig is, krijgt u een vergoeding van 50 procent van de werkelijk gemaakte kosten, tot een maximum van €2.500, exclusief btw.

  • Om ‘Brexit-subsidie’ te kunnen ontvangen moet u onder andere een mkb-onderneming zijn in het West-Europese deel van Nederland.
  • De subsidie betekent dat u 50 procent van de werkelijk gemaakte kosten vergoed krijgt, met een maximum van €2.500, exclusief btw.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: