De voordelen van 50-plussers

Als werkgever kunt u op diverse manieren financieel voordeel behalen wanneer u een 50-plusser in dienst neemt. We nemen deze manieren in vogelvlucht met u door. Overigens bieden oudere werknemers ook andere voordelen dan financiële: veel werk- en levenservaring, relativeringsvermogen, mensenkennis, goede motivatie en stressbestendig.

 

Bonus
Financieel voordeel is bijvoorbeeld te behalen via de mobiliteitsbonus. Wanneer u een werkloze van 50-plus in dienst neemt, krijgt u maximaal drie jaar een bonus van €7000 per jaar. Daarnaast hoeft u als werkgever minder WW- en WIA-premie te betalen voor een 50-plusser. Een ander voordeel is dat u vijf jaar lang schadeloos wordt gesteld wanneer u een oudere werkloze in dienst hebt genomen (hiervoor gelden voorwaarden) en deze wordt ziek.

 

Rompslomp
Zo zijn er meer regelingen: u kunt dit nazien op werk.nl. Daar kunt u ook een vacature voor een 50-plusser plaatsen.
U kunt zich voorstellen dat al die regelingen administratieve rompslomp met zich meebrengen: vanzelfsprekend staat ons kantoor voor u klaar.

 

  • Het in dienst nemen van een 50-plusser biedt diverse financiële en andere voordelen.
  • Dit geldt ook voor langdurig werklozen en arbeidsgehandicapten.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: