Elektrische auto blijft nog voordelig

De fiscale voorwaarden voor de auto van de zaak zijn aangescherpt, maar de aanschaf van een elektrische of hybride auto van de zaak blijft aantrekkelijk. Het ministerie van Economische Zaken blijft de aanschaf van dit soort auto’s namelijk voorlopig stimuleren.

Bijtellingstarieven
Zo zijn auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer tot eind dit jaar vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De vrijstelling van het bijtellingstarief voor deze auto’s is vervallen, zoals u ongetwijfeld weet. Wel gelden lagere bijtellingstarieven dan voor ‘gewone’ auto’s. Laat u voor eind dit jaar een elektrische auto op kenteken zetten, dan geldt zestig maanden een bijtelling van 4%. Voor een hybride auto is dit 7%, mits de CO2-uitstoot lager is dan 50 gram per kilometer.

Komende jaren
Halverwege dit jaar zal het ministerie van Economische Zaken uiteenzetten hoe het de aanschaf van zeer zuinige auto’s de komende jaren wil stimuleren. Overweegt u de aanschaf van elektrische of hybride auto’s, dan is het aantrekkelijk dit voor eind dit jaar te doen.

• Voor eind dit jaar een elektrische auto betekent zestig maanden een bijtelling van 4%.

• Voor eind dit jaar een hybride auto betekent zestig maanden een bijtelling van 7%, mits de CO2-uitstoot lager is dan 50 gram per kilometer.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: