Energiezuinig, duurzaam plus fiscaal voordeel

Wanneer u wilt investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie, dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Wanneer u grond beschikbaar hebt, kan dit bijvoorbeeld door zonnepanelen in veldopstelling, aangesloten op het midden- of hoogspanningsnet. Hiertoe bestaat de EIA (Energie-investeringsaftrek).

 

Bedrijfsmiddelen en prestatie-eisen
Via de EIA kunt u van de investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen 55,5% van de kosten extra aftrekken van de fiscale winst, naast de gewone afschrijving. Voor 2017 is een nieuwe Energielijst gepresenteerd, waarin u kunt lezen welke bedrijfsmiddelen (plus prestatie-eisen) onder de regeling vallen. Googlet u eens op ‘Energielijst 2017’.

 

Comfortabel
De site die u vindt, is onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U vindt daar allerlei informatie, onder andere de betreffende Energielijst, het digitale meldingsformulier, een zoekfunctie voor de Energielijst, voorbeeldprojecten en nieuwsberichten. Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar om alles voor u te regelen. Wel zo comfortabel.

 

  • Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kan fiscaal lonend zijn.
  • Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen in veldopstelling, aangesloten op het midden- of hoogspanningsnet.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: