Factuurfraude: betaalplicht blijft

Controleer, voor u een factuur betaalt, of het rekeningnummer van de crediteur klopt. Het komt namelijk voor dat brievenbussen worden gelicht, waarna facturen worden vervalst: uiteraard voorzien van een ander rekeningnummer. Uiteraard valt met ons kantoor te bespreken wat wij in dit soort controles voor u kunnen betekenen. Een en ander hangt af van de diensten die u van ons afneemt.

 

Zure aangelegenheid
Wanneer u een vervalste factuur betaalt, blijft u verantwoordelijk voor betaling aan de werkelijke crediteur. Een zure aangelegenheid. U denkt betaald te hebben, maar de crediteur trekt aan de bel.

 

Bevrijdend betalen
Dat u het slachtoffer bent van fraude, telt helaas niet mee. Dit is het risico dat u loopt en het is dus voor uw rekening. U moet ervoor zorgen dat uw crediteur zijn geld krijgt. ‘Bevrijdend betalen’ zoals dat heet, is pas voltooid als de crediteur het verschuldigde bedrag op zijn rekening krijgt bijgeschreven. Wanneer u twijfelt aan de echtheid van een factuur, neem dan contact op met de crediteur.

 

  • Wanneer u een vervalste factuur betaalt, blijft u verantwoordelijk voor betaling van de echte factuur.
  • ‘Bevrijdend betalen’ is pas voltooid wanneer de crediteur zijn geld binnen heeft.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: