Nieuwe BTW-regels e-commerce

 

E-commerce tussen EU-lidstaten wordt simpeler
Wanneer u zich als ondernemer bezighoudt met e-commerce (of als u dit wilt gaan doen) breken er interessante tijden aan. De Europese Commissie heeft namelijk voorstellen gepresenteerd die moeten leiden tot vereenvoudiging van de btw-regels met betrekking tot de online verkoop van goederen en diensten tussen EU-lidstaten. We lichten hier een tip van de sluier op, maar ons kantoor staat uiteraard voor u klaar met een uitgebreide toelichting.

 

Portaal
Een van de vereenvoudigingen is het instellen van een portaal waar ondernemers in eigen land de btw kunnen aangeven voor verkopen naar EU-landen; verkopen die daar belast zijn. Nu is het nog zo dat een ondernemer verkopen naar een EU-lid daar vanaf een bepaalde drempel voor de btw moet aangeven. Dat leidt tot btw-registraties in de betreffende EU-lidstaat, met de rompslomp van dien.

 

Start-ups
Een andere maatregel – om online start-ups tegemoet te komen – is de introductie van een grens van 10.000 euro: onder die grens worden online verkopen binnen de EU als binnenlandse prestaties gezien. De Europese Commissie wil deze en andere maatregelen geleidelijk invoeren tussen 2018 en 2021. Ons kantoor houdt de vinger aan de pols en staat uiteraard met raad en daad voor u klaar.

 

  • De EC vereenvoudigt de btw-regels met betrekking tot de online verkoop van goederen en diensten tussen EU-lidstaten.
  • Maatregelen die hiertoe moeten leiden worden ingevoerd tussen 2018 en 2021.

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: