Oproepkrachten: waar moet u op letten?

Wanneer u behoefte hebt aan flexibele arbeidskrachten, is de vraag hoe u die het beste inhuurt. Er bestaan diverse mogelijkheden. Als basis is een zogeheten voorovereenkomst een mogelijkheid die veel vrijheid biedt aan werkgever en werknemer, maar tegenover die vrijheid staat wat onzekerheid.

 

Vrijblijvend
In een voorovereenkomst stelt een oproepkracht zich vrijblijvend beschikbaar om werk voor u (potentiƫle werkgever) te verrichten. U kunt deze kracht oproepen wanneer u wilt, maar deze is niet verplicht daar gevolg aan te geven (de hierboven genoemde onzekerheid). Wanneer de oproepkracht wel ingaat op uw verzoek, ontstaat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. U kunt ook kiezen voor een mantelovereenkomst. Dit is een voorovereenkomst waarin voorwaarden en verplichtingen kunnen worden opgenomen. Ons kantoor is u natuurlijk graag van dienst bij het opstellen van dergelijke overeenkomsten.

 

Pas op: ketenregeling
Let op: wanneer meer dan drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd worden gesloten, met een tussenperiode van minder dan zes maanden, ontstaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit geldt ook wanneer arbeidsovereenkomsten samen langer dan 24 maanden duren, met een tussenperiode van minder dan zes maanden. Dit is de zogeheten ketenregeling.

 

  • Zorg ervoor dat niet onbedoeld een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat
  • Een voorovereenkomst geeft veel vrijheid aan werkgever en werknemer, maar daar staat onzekerheid tegenover

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: