Trage betalingen gaan grootbedrijven geld kosten

Wanneer u als ondernemer levert aan grootbedrijven, hebt u er vast wel eens mee te maken: binnen zestig dagen is er nog altijd niet betaald en bellen en mailen helpt niet. Al te hoog van de toren blaast u niet, wanneer u de klant graag wilt houden. Als het goed is, gaat dit betaalgedrag de grootbedrijven geld kosten: een wettelijk vastgelegde vergoeding over betalingen die later dan zestig dagen worden gedaan.

 

Wetsvoorstel
Het ambtenarenapparaat achter minister Henk Kamp van Economische Zaken is ermee bezig, op verzoek van de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat Kamp voor 1 juni 2016 met een wetsvoorstel komt. Al eerder is geprobeerd via wetgeving het betaalgedrag van grote bedrijven te verbeteren, maar dit heeft niet gewerkt. De betalingsachterstanden liepen de laatste jaren zelfs op.

 

Betaalme.nu
Grootbedrijven beginnen overigens steeds beter te begrijpen dat door hun betaalgedrag kleinere ondernemingen knarsen en piepen en zelfs ten onder gaan. Een aantal grote ondernemingen heeft een manifest – in het kader van Betaalme.nu, een initiatief dat wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken – ondertekend waarin ze zich verplichten facturen binnen dertig dagen te betalen. Het is de bedoeling dat meer grootbedrijven zich hierbij aansluiten.

 

  • Er komt een wettelijk vastgelegde vergoeding over betalingen, door grootbedrijven aan het MKB, die een termijn van zestig dagen overschrijden
  • Uw financieel specialist verzorgt voor u graag een verantwoord debiteurenbeleid

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: