Uitzendkrachten tot tien procent duurder

Een maatregel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt tijdelijke krachten tot tien procent duurder. Dit komt doordat uitzendbureaus, payrollbedrijven en detacheringsbureaus meer sociale premies moeten gaan betalen.

Natuurlijk staat ons kantoor voor u klaar om met u te bekijken op welke manieren de consequenties hiervan kunnen worden opgevangen.

 

Aanzienlijke verschillen
De sociale premies die bedrijven moeten betalen zijn sectorafhankelijk. Wanneer in een sector meer mensen hun baan verliezen of arbeidsongeschikt raken, moeten bedrijven in die sector meer premie betalen. Daardoor ontstaan aanzienlijke verschillen. Tot voor kort konden uitzendbureaus kiezen voor lage tarieven wanneer ze veel mensen in een sector met lage tarieven hadden geplaatst. Op voorwaarde dat de uitzendkracht op z’n minst een weekcontract kreeg.

 

Critici
Doordat veel uitzendbureaus deze situatie volgens Asscher ‘misbruikten’, gingen de premies omhoog voor bedrijven die contracten voor langere tijd bieden. Met zijn maatregel wil Asscher dit tegengaan. Critici lopen om diverse redenen te hoop tegen de maatregel, waardoor bijvoorbeeld zzp’ers en ‘aangenomen werk’ aantrekkelijker worden.

 

  • Uitzendkrachten worden duurder door hogere sociale premies.
  • Volgens critici worden zzp’ers en ‘aangenomen werk’ aantrekkelijker voor werkgevers.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: