Uw bedrijf verkopen: vaak een delicate kwestie

Wanneer u uw bedrijf wilt verkopen, willen potentiële kopers altijd veel informatie over uw bedrijf. Dat is begrijpelijk, maar u wilt niet dat die informatie vervolgens voor iedereen beschikbaar is.

Geheimhoudingsovereenkomst
Het is daarom aan te raden iedere geïnteresseerde een geheimhoudingsovereenkomst te laten ondertekenen voor u informatie prijsgeeft. Op internet zijn voorbeelden te vinden van geheimhoudingsovereenkomsten, maar het is verstandig uw accountant mee te laten kijken bij het nauwkeurig opstellen ervan. Ook kan uw accountant u adviseren welke informatie beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden.

Boete vaststellen
Een geheimhoudingsovereenkomst heeft nut voor u, maar ook voor potentiële kopers. Uw voordeel is dat u voorkomt dat vertrouwelijke informatie in handen valt van bijvoorbeeld de concurrentie. Wanneer u overeenkomt dat onderhandelingen geheim blijven, betekent dat voor een potentiële koper bescherming tegen prijsopdrijving. In de overeenkomst moet ook worden opgenomen welke boete er staat op het schenden van de overeenkomst en dat u alle informatie terugkrijgt wanneer onderhandelingen op niets uitlopen.

 

  • Uw accountant kan u adviseren welke bedrijfsinformatie beschikbaar te stellen
  • Een geheimhoudingsovereenkomst beschermt zowel verkoper als koper

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: