ZZP’er als vervanger: geen automatisch dienstverband

Je zou zeggen: wanneer u een zzp’er inhuurt als tijdelijke vervanger van een werknemer en deze zzp’er doet hetzelfde werk, dan is volgens de huidige wetgeving sprake van een dienstbetrekking. Dit is een misverstand.

 

Schijnzelfstandigheid
Dit misverstand berust op de – op zich terechte – veronderstelling dat de huidige wetgeving schijnzelfstandigheid moet tegengaan. Maar als de voorwaarden en omstandigheden van de zzp’er verschillen ten opzichte van de te vervangen werknemer, kan de zzp’er buiten dienstbetrekking werken. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft dit bevestigd.

 

Geen verschil
Wat dat betreft is er geen verschil met de periode voor en tijdens de VAR: als opdrachtgever kunt u nog altijd zzp’ers inschakelen om bijvoorbeeld werknemers tijdelijk te vervangen. Wanneer de voorwaarden en omstandigheden voor een zzp’er hetzelfde zijn als voor de te vervangen werknemer, is er wél sprake van een dienstbetrekking.

 

  • U kunt nog steeds zzp’ers inhuren om werknemers (tijdelijk) te vervangen
  • Wanneer de voorwaarden en omstandigheden voor de zzp’er anders zijn dan voor de werknemer, is er niet automatisch sprake van een dienstverband

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: