Beëindiging dienstverband: let op uw portemonnee

Wanneer u met uw werkgever overeenkomt dat uw dienstverband wordt beëindigd – u gaat dus met wederzijds goedvinden uit elkaar – is uw werkgever niet verplicht u te melden dat u bij een andere wijze van beëindiging recht hebt op een transitievergoeding. Overleg met uw financieel specialist is dan ook zeer verstandig, wanneer uw werkgever wil praten over beëindiging van uw dienstverband.

 

Goed werkgeverschap
Onwetendheid van uw kant wil overigens niet zeggen dat u in alle gevallen aan de goden bent overgeleverd. Er bestaat ook nog ‘goed werkgeverschap’, waaruit voortvloeit dat uw werkgever wel degelijk een bepaalde informatieplicht heeft jegens u. Hij moet bijvoorbeeld wijzen op het risico dat u een ZW- of WW-uitkering wordt geweigerd. Dit werd onlangs geïllustreerd door een uitspraak van de Rechtbank Overijssel.

 

Alert
Mocht uw werkgever aansturen op beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden, wees alert en neem dan met uw financieel specialist door of er gronden zijn waarop een ZW- of WW-uitkering u kan worden geweigerd. Dit is verstandiger dan het aan laten komen op een rechtszaak.

 

  • Laat u adviseren door uw financieel specialist wanneer uw werkgever wil praten over beëindiging van uw dienstverband
  • Beëindiging van uw dienstverband met wederzijds goedvinden verdient eens te meer tijdig overleg met uw financieel specialist

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: