Blauwe envelop nog niet verdwenen

De Belastingdienst heeft veel werk gemaakt van de campagne die het verdwijnen van ‘de blauwe envelop’ moet begeleiden: de dienst wil alles digitaal gaan doen en heeft daarvoor een termijn van vijf tot zeven jaar uitgetrokken. Maar de blauwe envelop van de Belastingdienst met de definitieve beschikking over toeslagen blijft nog even. Voor wie digitaal moet en daaraan niet toe is: uw financieel specialist biedt uitkomst.

 

Maatwerk
De papieren brief met de definitieve beschikking over toeslagen blijft in elk geval de eerste helft van 2016 in leven. Daarnaast wees staatssecretaris Wiebes (Financiën) erop dat voor bepaalde belastingbetalers maatwerk mogelijk blijft in de periode dat de Belastingdienst digitaliseert.

 

Vertrouwen is goed…
De nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, onderzoekt wat de gevolgen zijn van verplicht elektronische communicatie voor ‘digibeten’. Van Zutphen verwacht zijn onderzoek komend voorjaar af te ronden. De Belastingdienst vertrouwt op goede communicatie met de ombudsman, zodat u als belastingbetaler weet waar u aan toe bent. Vertrouwen is goed, maar uw financieel specialist is beter.

 

  • De overgangsperiode van ‘blauwe envelop’ naar volledig digitaal zal vijf à zeven jaar in beslag nemen.
  • Staatssecretaris en Belastingdienst beloven veel, maar uw financieel specialist ziet altijd door de bomen het bos nog.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: