Btw-tarieven werkzaamheden aan uw woning

In de btw-tarieven met betrekking tot werkzaamheden aan uw woning verandert nogal eens wat. De nieuwste regeling betreft het in een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren in woningen en het aanbrengen – eveneens in een verfsysteem – van giet- of coatingvloeren. Deze werkzaamheden vallen onder het btw-tarief van 6%, wanneer uw woning ouder is dan twee jaar.

 

Energiezuinig
Wat nu precies in het tarief van 21 of 6% valt is hier niet volledig uiteen te zetten: wanneer werkzaamheden te ver af staan van werkzaamheden die vallen onder het tarief van 6%, wordt het tarief 21%. Ons kantoor staat voor u klaar met alle informatie. Wel geven we hier wat richtlijnen. Belangrijk: wanneer u een lening afsluit om uw huis energiezuiniger te maken, is de rente normaliter aftrekbaar.

 

Warmteweerstand
Arbeidskosten plus de huur van apparatuur en voorrijkosten voor vloer-, dak- en gevelisolatie bij woningen ouder dan twee jaar vallen onder het lage btw-tarief, mits de warmteweerstand (Rc-waarde) voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Materiaalkosten: 21%. Schilderwerk, stukadoren en behangen: laag tarief, inclusief voorbereiding en materialen.

 

  • Schilderwerk, stukadoren en behangen vallen – inclusief voorbereiding en materialen – onder het lage tarief, mits uw woning ouder is dan twee jaar
  • Wanneer u een lening afsluit wanneer u een lening afsluit om uw huis energiezuiniger te maken, is de rente normaliter aftrekbaar

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: