Consequenties van flexibele ingangsdatum AOW

Er komt steeds meer behoefte aan een flexibele ingangsdatum van de AOW. Daartoe is dan ook onlangs een wetsvoorstel ingediend. Het voorstel houdt in dat de ingangsdatum maximaal vijf jaar kan worden vervroegd of uitgesteld. Een jaar vervroeging heeft korting op de netto AOW tot gevolg, een jaar uitstel brengt  verhoging van het brutobedrag met zich mee.

 

Gedeeltelijk
De percentages van korting en verhoging zijn onderwerp van discussie en staan pas vast wanneer het wetsvoorstel door Tweede en Eerste Kamer wordt verzilverd. In het voorstel is ook de mogelijkheid opgenomen de AOW gedeeltelijk te vervroegen of uit te stellen.

 

Verstandigste keuze
Voornoemd wetsvoorstel is niet het eerste op dit gebied, het idee speelt al een tijd. De verwachting is dan ook dat een flexibele ingangsdatum van de AOW er uiteindelijk komt. Wanneer u daarvan gebruik maakt, heeft dat uiteraard financiële consequenties. Welke mogelijkheden biedt uw situatie? Wat wordt voor u de verstandigste keuze? Verken het terrein alvast met uw financieel specialist zodat u snel kunt beslissen zodra dat nodig is.

 

  • De verwachting is dat een flexibele ingangsdatum van de AOW er uiteindelijk komt
  • Wat zijn de consequenties voor u bij flexibele ingang van de AOW in combinatie met uw andere eventuele pensioenopbouw?
  • Welke mogelijkheden biedt uw situatie? Verken het terrein alvast met uw financieel specialist

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: