Eigenwoningverleden en hypotheekrenteaftrek

 

Eigenwoningverleden en hypotheekrenteaftrek

 

Wanneer u uw woning verkoopt en met uw partner een ander huis koopt, krijgt u te maken met het eigenwoningverleden van u en eventueel van uw partner. Dit kan leiden tot een lagere hypotheekaftrek voor de nieuwe woning. Als tegemoetkoming heeft het ministerie van Financiën onlangs besloten dat u en uw partner het eigenwoningverleden gelijkelijk mogen verdelen.


Voorwaarden en uitzonderingen
Om van deze tegemoetkoming gebruik te kunnen maken, moeten u en uw partner aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u beiden een beroep doen op de tegemoetkoming en is de verdeling van het eigenwoningverleden definitief. Sommige voorwaarden kennen uitzonderingen. Dus mocht u plannen hebben: laten we eens praten, want alles hier uiteenzetten is niet mogelijk.

 

Persoonlijke situatie
Het is overigens niet altijd gunstig een beroep te doen op bovenstaande tegemoetkoming: dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar een en ander grondig met u door te nemen.

 

  • Wanneer u met uw partner een huis koopt, mag u onder voorwaarden het eigenwoningverleden gelijkelijk verdelen.
  • Het is niet altijd gunstig van deze mogelijkheid gebruik te maken: dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.   

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: