Hypotheekrente lang vastzetten of niet?

Veel mensen zetten bij het maken van een (nieuwe) renteafspraak de rente voor lange tijd vast, onder het motto: kiezen voor zekerheid en stabiliteit. Maar die zekerheid en stabiliteit kosten geld, vaak veel meer dan nodig en ook veel meer dan u wellicht denkt. Ons kantoor rekent u een en ander graag voor.

 

Duizenden euro’s
Hoe langer de rentevaste periode, des te hoger het rentepercentage: dat weet u. Maar wanneer u een vaste rente afspreekt voor twintig jaar en u verhuist na tien jaar, dan kan het zo zijn dat u vele duizenden euro’s door de wc spoelt. Het hangt er namelijk nogal vanaf welke afspraken u met uw bank kunt maken met betrekking tot verhuizing.

 

Wijsheid
In tien jaar kan veel veranderen, factoren waardoor u denkt: het zou eigenlijk fijner en handiger zijn ergens anders te wonen. Andere baan verder weg, middelbare school voor de kinderen verder weg, kinderen het huis uit, enzovoort. Niet voor niets wonen mensen gemiddeld 12 jaar in een koophuis. We bekijken graag met u wat in uw situatie een verstandige renteafspraak zou kunnen zijn. Zou kunnen zijn, want de wijsheid hebben we helaas niet in pacht.

 

  • Voor u een rentevaste periode afspreekt: bedenk welke factoren invloed zouden kunnen hebben.
  • Bespreek met uw (kandidaat-)bank de mogelijkheden voor het meeverhuizen van uw hypotheekvoorwaarden.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: