Meer pensioen dan nodig?

Ongeveer één op de zeven Nederlanders reserveert geld als aanvulling op het pensioen. In veel gevallen is dat niet nodig. Wanneer AOW, opgebouwd pensioen, spaargeld en eventuele eigen woning bij elkaar worden opgeteld, heeft ongeveer de helft van de Nederlanders na pensionering meer te besteden dan nu. Dit blijkt onder meer uit periodiek onderzoek door de ING.

 

Onzekere factoren
Een opvallend bericht, in een tijd waarin korting op uitkeringen door pensioenfondsen niet meer onbespreekbaar is. Maar eigenlijk hebt u niet veel aan het bericht, want behoort u tot de helft die inderdaad meer te besteden zal hebben, of behoort u tot de andere helft? Dat kan heel duidelijk zijn, maar uw situatie kan ook onzekere factoren bevatten. Ons kantoor staat uiteraard voor u klaar om uw toekomstige financiën degelijk voor u door te rekenen.

 

Lage spaarrente
Bovengenoemd onderzoek wijst ook uit dat jongeren de toekomst optimistischer tegemoet zien dan ouderen. Op zich eigenlijk niet zo verrassend, maar het verschil groeit. Ouderen maken zich zorgen over de lage spaarrente, hervormingen en bezuinigingen in de zorg en de gezondheid van pensioenfondsen. Wanneer u tot de ouderen behoort, kan dat een reden te meer zijn eens een afspraak te maken met ons kantoor.

 

  • Eén op de zeven Nederlanders spaart voor aanvulling op pensioen en AOW, in veel gevallen is dat niet nodig
  • Behoort u tot degenen die na pensionering minder of juist meer te besteden hebben?

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: