Nieuwe regeling bijtelling auto: hoe zit het?

Per 1 januari 2017 zakt het hoogste tarief van de bijtelling voor priv├ęgebruik van een auto van de zaak van 25 naar 22%. Goed nieuws! Maar dit goede nieuws geldt niet voor auto’s die voor het eerst op kenteken gezet zijn voor 1 januari 2017. Geldt voor zo’n auto een bijtelling van 25%, dan blijft die vijf jaar van kracht. Een aparte overgangsregeling vindt het kabinet te ingewikkeld.

 

Gunstig
Wanneer u nu rijdt in een auto van de zaak met 25% bijtelling, dan kan het financieel gunstig uitpakken deze auto voor 1 januari 2017 te vervangen door een auto met een lagere bijtelling. Hierin zitten onder de huidige wetgeving (2016) grote verschillen: 4, 15 of 21% (alle percentages 60 maanden geldig). Het niet ‘uitzitten’ van de overeenkomst met betrekking tot uw huidige auto kan geld kosten. Wellicht komt uw werkgever u hierin tegemoet.

 

Rekenen
Wanneer uw doel alleen een lagere bijtelling is en u niet zozeer uit bent op het rijden in een milieuvriendelijke auto, dan kunt u uw huidige auto het beste zo snel mogelijk na 1 januari 2017 vervangen. Wat voor u financieel het beste is, is natuurlijk een kwestie van rekenen. Uw financieel specialist staat u uiteraard graag terzijde.

 

  • De bijtelling voor een auto van de zaak zakt per 1 januari 2017 van 25 naar 22% (uitgezonderd elektrische auto’s), maar niet voor uw huidige auto
  • Het niet ‘uitzitten’ van uw (lease)contract kost in principe geld; neem dit mee in uw overwegingen

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: