Particulier BTW zonnepanelen

 

Zonnepanelen en btw-teruggave
We hebben het weer even over zonnepanelen. In ons vorige bericht meldden we u dat nog niet definitief duidelijk was hoe de Belastingdienst omgaat met verzoeken om btw-teruggave van panelen die voor 1 januari 2012 zijn aangeschaft. Op het moment van schrijven speelt dit nog, net als de duur van de salderingsregeling. Hoe is de situatie vandaag?

 

Ondernemer
Wanneer u als Nederlandse particulier zonnepanelen hebt aangeschaft en u levert aan het stroomnet, dan bent u ondernemer voor de btw. Wanneer u zich als zodanig hebt aangemeld, kunt u de btw over de zonnepanelen en de montage ervan terugvragen van de Belastingdienst. Daar staat tegenover dat u btw moet afdragen over de vergoeding van de stroom die u aan het net levert.

 

Rompslomp
Een en ander betekent dus ‘regelen’ en administratieve rompslomp, waarvan een deel jaarlijks terugkeert. Maar waarschijnlijk komt u in aanmerking voor de ‘Kleine Ondernemersregeling’: wanneer het af te dragen bedrag onder €1345 blijft, kunt u worden vrijgesteld van afdracht en het bijhouden van administratie. U moet het met zonnepanelen wel dol maken om buiten deze regeling te vallen. Ons kantoor staat uiteraard voor u klaar om alles te regelen en u uw zorgen uit handen te nemen.

 

  • Ondernemer voor de btw betekent rompslomp: ons kantoor neemt u die graag uit handen.
  • U moet het met zonnepanelen wel dol maken om buiten de ‘Kleine Ondernemersregeling’ te vallen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: