Rentemiddeling hypotheek iets voor u?

Verlaging van de hypotheekrente, wie wil dat niet? Een aantal geldverstrekkers biedt rentemiddeling aan. Dat wil zeggen dat de rente die u betaalt, wordt gemiddeld met de huidige tarieven in de markt. Daarbij worden boeterente en administratiekosten verrekend in het nieuwe tarief en verdeeld over de nieuwe rentevaste periode. Op zich lijkt dit aantrekkelijk, maar reken de zaken even door met uw specialist op dit gebied.

 

Ideale middel?
Behalve wanneer u een spaarhypotheek hebt, is een lagere rente op zich uiteraard aantrekkelijk. De vraag is alleen of rentemiddeling hiervoor het ideale middel is. Weliswaar merkt u weinig van boeterente, omdat die wordt verrekend in het nieuwe tarief, maar u betaalt de boete wel degelijk. Onderhandelen met de geldverstrekker, in overleg met uw financieel specialist, is dan ook zeer aan te bevelen.

 

Boetevrij aflossen
In de Fiscale Verzamelwet 2015 is besloten dat de boeterente fiscaal aftrekbaar is. Nóg een argument voor rentemiddeling zou je zeggen, maar het blijft een kwestie van rekenen. Wellicht zijn andere geldverstrekkers goedkoper. Tussentijds overstappen kost geld, maar een lager tarief zou dit ruim kunnen compenseren. Ook een deel van de hypotheek boetevrij aflossen kan meer voordeel opleveren dan rentemiddeling.

 

  • Wel of niet kiezen voor rentemiddeling is een kwestie van rekenen. Uw financieel specialist weet van de hoed en de rand
  • Onderhandelen met uw geldverstrekker kan meer opleveren dan u denkt

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: