Financieringsvormen sportvereniging

Voor financiering bij een bank bestaan voor sportverenigingen goede alternatieven. Als sportvereniging hebt u immers een rijk potentieel: uw leden. Hebt u al eens gedacht aan het uitschrijven van een obligatielening? De Belastingdienst kent een paar mogelijkheden, waardoor zo’n lening veel gunstiger uitpakt dan financiering door een bank. Het is dan ook de moeite waard de ‘ins’ en ‘outs’ eens door te nemen met uw financieel specialist.

 

Investeren
Veel sportverenigingen hebben het de laatste jaren moeilijk. Gemeenten verhogen de huur en korten op subsidies, inkomsten uit de kantine dalen en sponsors hebben de knip op een zuinige kier of haken af. Maar van tijd tot tijd moet een sportvereniging uiteraard kunnen investeren. De inrichting van een kantine gaat immers geen mensenleven mee, om maar eens wat te noemen. Om nog maar te zwijgen over uitbreiding van de accommodatie.

 

Reeks van regels
Behalve obligatieleningen zijn loterijen, veilingen en rommelmarkten voor sportverenigingen een manier om aan financiële middelen te komen. Waarbij hier niet onvermeld mag blijven dat loterijen aan een reeks van regels moeten voldoen.

 

  • Er zijn voor sportverenigingen diverse manieren om aan financiële middelen te komen, anders dan via de bank
  • Obligatieleningen en loterijen zijn aan diverse regels gebonden. Loterijen kunnen lucratief zijn maar let op de knip, de netto-opbrengst kan voor de vereniging tegenvallen

 

Laat u goed voorlichten door uw financieel specialist.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: