Krap bij kas: wat nu?

Wanneer uw organisatie krap bij kas zit, kunt u dit op diverse manieren opvangen. Tijdelijk rood staan, of geld lenen wanneer een grotere uitgave voor de deur staat, bijvoorbeeld. Ook valt te denken aan een vorm van leasen. Ons kantoor staat u graag terzijde bij het maken van de juiste keuze, want dit is niet altijd eenvoudig.

 

Reële verwachtingen
Ons advies, bij het maken van de juiste keuze, is natuurlijk gebaseerd op reële financiële verwachtingen. Rood staan moet een keer worden aangezuiverd, leningen moeten worden afbetaald en leasen kost geld. Voor uw organisatie zijn de statuten allereerst van belang. Wanneer de statuten het aangaan van leningen verbieden, zullen de statuten moeten worden aangepast: een complexe procedure.

 

Goede afspraken
Vormen de statuten geen belemmering, dan moet de Algemene Ledenvergadering van een vereniging het aangaan van financiële verplichtingen goedkeuren. Mocht u kiezen voor rood staan, als tijdelijke oplossing, maak dan goede afspraken met uw bank over de voorwaarden, zodat u de kosten ervan binnen de perken houdt. Ook bij het maken van afspraken met uw bank staat ons kantoor u graag terzijde.

 

  • Tijdelijk rood staan kan een oplossing zijn, maar maak goede afspraken met uw bank.
  • Controleer wat de statuten van uw organisatie zeggen over het aangaan van financiële verplichtingen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: