Kunstgras of echt gras

 

Kunstgras of echt gras?
In het profvoetbal hebben Almere City FC en PEC Zwolle besloten afscheid te nemen van kunstgras en te kiezen voor echt gras. De verwachting is dat meer clubs in ere- en eerste divisie hun voorbeeld zullen volgen. Echt gras is prettiger om op te spelen en het is duurzamer dan kunstgras, dat een behoorlijke ‘ecologische voetafdruk’ heeft. Is echt gras iets voor uw amateurclub, gesteld dat u nu op kunstgras speelt?

 

Factoren
Deze afweging is niet alleen een kwestie van sommetjes maken. Sec genomen is kunstgras goedkoper dan echt gras, beweren de meeste rapporten. De vraag is hoe je dit berekent: welke factoren wilt u laten meewegen? Wanneer de trend in het profvoetbal doorzet, komt er wat dat betreft een kloof met vooral het hogere amateurvoetbal, waar kunstgras nu nog populair is.

 

Mogelijkheden
Er is een aardige kans dat u sponsors kunt vinden voor de aanleg van echt gras: bedrijven die mee willen in de uitstraling van duurzaamheid. Misschien is in uw ledenbestand een meerderheid voor echt gras te vinden en wil die meerderheid meebetalen in de vorm van een wat duurder lidmaatschap. Natuurlijk spelen meer factoren mee, zoals de leeftijd van uw huidige kunstgrasveld. We nodigen u van harte uit met u de mogelijkheden te bekijken.

 

  • Echt gras is prettiger om op te spelen en duurzamer dan kunstgras, dat een behoorlijke ecologische voetafdruk heeft.
  • Anderzijds is kunstgras goedkoper in onderhoud en vrijwel altijd bespeelbaar.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: