Sportclubs en asbestdaken

 

Sportclubs en asbestdaken

Veel sportclubs zijn voor 1994 opgericht. Wanneer dit ook geldt voor uw vereniging, dan zou het wel eens kunnen dat het dak van uw clubhuis asbest bevat. Dat materiaal werd tot 1994 veel gebruikt in daken, maar is sindsdien verboden als toepassing. Na 1 januari 2024 mag asbest niet meer voorkomen in uw verenigingsgebouw.

 

Subsidie
Ter aanmoediging verstrekt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bijdrage aan de kosten van het verwijderen van asbest. Het potje hiervoor wordt van tijd tot tijd een beetje groter gemaakt. Op dit moment kan uw vereniging €4,50 ontvangen per vierkante meter verwijderd asbestdak, met een maximum van €25.000.

 

Vinger aan de pols
Het valt te verwachten dat deze regeling wordt bijgesteld, omdat voor 2024 een oppervlakte van 15.000 voetbalvelden aan asbesthoudende daken moet verdwijnen.

Zulke daken verweren en laten daardoor ziekteverwekkende vezels los. Zoals hierboven gesuggereerd, zal de huidige subsidieregeling niet voldoen en van tijd tot tijd worden aangepast (opgerekt). Ons kantoor houdt voor u natuurlijk graag de vinger aan de pols.

 

  • Wanneer uw vereniging voor 1994 werd opgericht, dan zou het kunnen dat het dak van uw clubhuis asbest bevat. Dat is op 1 januari 2024 verboden.
  • Verwacht wordt dat de subsidieregeling met betrekking tot het verwijderen van asbestdaken van tijd tot tijd wordt aangepast.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: