Sportvereniging kan moeilijk zonder accountant

Over het financiële beleid van een sportvereniging is met gemak een boek te schrijven. Dit is dan ook al vaak gedaan. Een paar minuten googlen en u hebt er zo 10 gevonden. Maar het bezit van een goed naslagwerk maakt de materie niet minder complex. Uiteindelijk neemt een sportvereniging dan ook vaak een accountant in de arm.

Fouten kosten geld
Een ijverige vrijwilliger, die een groot deel van z’n vrije tijd besteedt aan het penningmeesterschap, is vaak niet zaligmakend (hoewel hij alle respect verdient). Er bestaat zoveel fiscale wet- en regelgeving dat het voor een niet-prof nauwelijks te doen is alle kennis daarover paraat te hebben. En fouten kunnen de vereniging geld kosten. Een ‘fout’ kan in dit verband ook zijn dat eventuele vrijstellingen, andere fiscale voordelen en subsidies over het hoofd worden gezien. Tel daar nog eens bij op dat de fiscale wet- en regelgeving aan veranderingen onderhevig is…

Verplichtingen
Een sportvereniging kan te maken krijgen met diverse soorten belasting, zoals omzetbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Ook schenkingsrecht
kan een rol spelen. Of kansspelbelasting, wanneer uw vereniging wel eens een bingoavond of loterij organiseert met prijzen die een bepaalde waarde overstijgen. Al deze belastingvormen brengen verplichtingen met zich mee. Denkt u bijvoorbeeld aan de plicht tot het doen van aangifte, het bijhouden van een administratie en het verstrekken van inlichtingen.

• Het paraat hebben van alle fiscale wet- en regelgeving is voor een niet-prof nauwelijks te doen.
• Alle belastingvormen brengen verplichtingen met zich mee; de Belastingdienst ziet nauwlettend toe op naleving ervan.
Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: