Stichting en Vereniging Financiële toekomst

 

De financiële toekomst van uw vereniging
De financiële toekomst wordt door dertig procent van de sportverenigingen in Nederland somber ingezien. Dit wijst de meest recente peiling van het Mulier Instituut uit. Vooral kleinere clubs, zaalsportverenigingen en clubs zonder accommodatie hebben het moeilijk.

 

Acties
59% van de verenigingen organiseert toernooien en/of loterijen en andere acties om met de opbrengsten daarvan de contributie voor de leden betaalbaar te houden. Aan de uitgavenkant wegen accommodatiekosten en bondsafdrachten het zwaarst. Bij clubs zonder zorgen blijven de inkomsten uit contributie, kantinebestedingen en reclame/sponsoring ongeveer gelijk.

 

Raad en daad
Verenigingen met zorgen zien het aantal leden en daarmee inkomsten uit contributie teruglopen. Gemeentelijke bijdragen nemen af, net als kantinebestedingen en inkomsten uit reclame/sponsoring. Zit uw vereniging aan de goede kant van de streep? Ons kantoor staat voor u klaar dit zo te houden, met raad en daad. Verkeert u in zwaar weer? We bekijken graag met u hoe het eventueel beter kan.

 

  • Gaat het met uw vereniging goed? Ons kantoor staat voor u klaar dit zo te houden.
  • Uw club in zwaar weer? We bekijken graag met u hoe het beter kan.

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: