Stichting of vereniging oprichten: de haken en ogen

Bij het oprichten van een stichting of vereniging komt het een en ander kijken. Het begint met alles op papier zetten: uw activiteiten, doelgroep, doelstellingen en financiƫn. Hier kan uw financieel specialist al zeer nuttig zijn.

 

Vrijstellingen, subsidies
Uit ervaring weet hij met welke kosten u te maken krijgt en hoe een degelijke begroting op te stellen. Daarnaast weet hij welke positie uw stichting of vereniging krijgt ten opzichte van de Belastingdienst. Hebt u recht op vrijstellingen? Komt u in aanmerking voor subsidies? Zijn of komen er bezittingen en welke consequenties heeft dat? Uw financieel specialist legt het fundament onder uw organisatie.

 

Jaarverslag, jaarrekening
Bij het oprichten van een stichting of vereniging komt er veel op u af. Er moet een bestuur komen, statuten, eventueel een huishoudelijk reglement, een bankrekening, een boekhouding. Hebt u een optimale organisatiestructuur voor ogen? Kunt u voldoen aan uw verplichtingen jegens overheid, subsidieverstrekkers en andere belanghebbenden? Uw financieel specialist kan u in tal van zaken adviseren en veel voor u doen. Hij trekt uiteraard de kar als het gaat om het opstellen van een jaarverslag en jaarrekening volgens de wettelijke regels.

 

  • Uw financieel specialist legt het fundament onder uw stichting of vereniging
  • Hij kan u in tal van zaken adviseren en stelt voor u een jaarverslag en jaarrekening op volgens de wettelijke regels

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat: